Misija, vizija i vrijednosti

Misija, vizija i vrijednosti

Misija: Ohrabrujemo mlade da stvaraju svoj digitalni svijet

 

Naša misija je da inspirišemo i obrazujemo sljedeću generaciju inovatora i kreatora kroz dinamičan i zanimljiv nastavni plan i program. Stvaramo okruženje u kojem djeca istražuju svijet tehnologije i razvijaju vještine kritičkog razmišljanja.  Naš cilj je pripremiti učenike za digitalnu budućnost, gdje je digitalna pismenost ključna vještina

Vizija: Kad pogledamo u budućnost 

 

Zamišljamo kako svako dijete ima priliku postati programer ili se bar oprobati u tome. Naš program ima za cilj njegovati generaciju tehnološki osvještenih pojedinaca koji ne samo da se izdvajaju u digitalnom svijetu, već te svoje vještine koriste kako bi sutra doprinijeli društvu u kojem žive. Kroz inovativni nastavni plan i program i posvećene nastavnike, težimo usaditi ljubav prema programiranju i inspirisati lidere i inovatore sutrašnjice.

Vrijednosti koje njegujemo u Codelandu 

 

Kreativnost

Podstičemo maštovitost i istraživanje jer znamo da programiranje omogućava učenicima da izraze svoju jedinstvenost.

 

Saradnja

Promovišemo timski rad, komunikaciju i razmjenu ideja, jer vjerujemo da njegovanje saradnje poboljšava sposobnost rješavanja problema i razvija osjećaj zajedništva.

Prilagodljivost 

Prepoznajemo stalne promjene u tehnologiji te prihvatamo fleksibilan pristup nastavnom planu i programu koji prati trendove. Učenici se pripremaju za izazove budućnosti u digitalnom svijetu.

 

Inkluzija

Učenici iz svih sredina, kultura i sposobnosti su dobrodošli jer tako stvaramo okolinu gdje se svi osjećaju cijenjeni i podržani.